Katherina zal spreken in de Interactie track: Gezondheid en Geestelijke Gezondheid: No Patients Left Behind op de Himss Europe and Health 2.0 conferentie in Sitges, Barcelona 27-29 mei.

Gezondheid begint bij mentale fitheid

Dit is wat de Health 2.0-gemeenschap een “unmentionable” noemt: iets waar we nooit openlijk over praten, maar wat ons toch tegenhoudt om op ons gezondst te zijn. Technologie biedt patiënten toegankelijke digitale hulpmiddelen om patiënten in de geestelijke gezondheidszorg te betrekken als volwaardige stakeholders van het zorgteam, net als elke andere patiënt. Oplossingen voor eigen regie bij mentale aandoeningen zijn bijvoorbeeld VR voor het behandelen van angst en stress of digitale coaches voor hulp bij depressie. In deze sessie bekijken we hoe digitale oplossingen patiënten in staat stellen om met hun psychische aandoeningen om te gaan als onderdeel van het verbeteren van hun algehele gezondheid.

State-of-the-art of State-to-the-action? Katherina pakt het podium om na te denken en te discussiëren over de geestelijke gezondheidskloof en de interessante uitdagingen om e-Mental Health op te schalen.

MA, 28 MEI · 10:30 - 11:30
http://www.himsseuropeconference.eu/sitges/2018